top of page
Car Engine

Certificat Garantie

             Prezentul certificat atesta ca acest produs a fost fabricat fara defecte de material sau     fabricatie, si este garantat 24 de luni conform normelor in vigoare, Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea nr. 449/2003, republicata in 2008, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora cu modificarile si completarile ulterioare si cu Ordonanta nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor. durata medie de utilizare fiind de 5 ani, in conditiile respectarii urmatoarelor instructiuni:-         Rotile (Jantele) din aliaj trebuie intretinute periodic. Este interzisa curatarea lor cu substante abrazive (chimicale corozive, dizolvanti sau substante de curatare abrazive, spuma activa la spalatorii auto care contine acizi sau alte substante corozive).Jantele trebuie curatate periodic de praful placutelor de franare , sarea de pe drum pe timpul iernii sau alte substante care pot duce la coroziunea prematura a lacului sau vopselei. Jantele care prezinta coroziune din cauzele de mai sus nu sunt acceptate la retur ( garantie ) .

-         Jantele exfoliate ( a nu se incurca cu jantele afectate de agenti corozivi ) sunt acceptate la garantie .Exfolierea jantei se prezinta atunci cand stratul (foita polish , lac , vopsea ) care acopera fata jantei se desprinde din cauze de un defect de vopsire sau fabricare.Jantele care prezinta pete  pe suprafata lacului sau coroziunea lacului protector care acopera vopseaua sau foita de polish nu se accepta la garantie acestea fiind afectate de factorii corozivi.

-        Nu este posibila reclamarea defectelor aparute la rotile (jantele) avariate (accidente, rulare prin gropi, incalecarea de borduri, ciobituri de la pietre, griblura sau alte lovituri care afecteaza stratul de lac sau polish a jantelor).

-        Nu incarcati autovehiculul excesiv si nu umflati anvelopele la alte presiuni decat cele recomandate de producatorul autovehiculului.

-        Nu este permisa revopsirea rotilor (jantelor). Orice revopsire va duce la pierderea garantiei.

-         Va rugam sa va asigurati ca roata (janta) achizitionata are dimensiunea potrivita anvelopei Dumneavoastra, acelasi numar de gauri/prezoane cu cel al autoturismului, PCD-ul (distanta intre prezoane) corect si offset (ET-ul) indicat pentru masina Dumneavoastra. Rotile (Jantele)  trebuie montate dupa ce in prealabil v-ati consultat cu dealer-ul/vanzatorul Dumneavoastra sau cu unul din angajatii nostrii.

-         Va rugam sa verificati daca inelele de centrare sunt potrivite pe butucul masinii Dumneavoastra.

-         Va rugam sa verificati inainte de montarea rotilor (jantelor) pe masina ca prezoanele/piulitele din kit-ul de montaj sunt potrivite pentru masina Dumneavoastra.

-         Va rugam sa utilizati valvele pentru umflare potrivite. Rularea cu roti care pierd aer in timpul mersului reprezinta un pericol de accident.

 -        Roțile nu se acceptă la retur (garanție) dacă au fost montate anvelope pe ele și nu au fost verificate înainte de montare pentru defecte de fabricație. Pentru a lua în considerare cererea retur sau garanție, aceasta trebuie să fie însoțită de un document semnat și ștampilat de unitatea de unde se efectuează montajul, prin care se constată defectul de fabricație a roților din aliaj ușor


-         Va rugam sa verificati dupa montarea rotilor (jantelor) pe masina, ca acestea sa nu atinga niciuna dintre componentele masinii, nici la momentul de bracare maxima stanga/dreapta.( Aceasta operatiune trebuie facuta inainte de montarea anvelopei pe janta )

-         Inainte de montarea anvelopelor, se vor verifica jantele pe aparatul de echilibrat pentru a constata un eventual defect de fabricatie.


Dorim sa va atragem atentia in mod special ca reclamatiile datorate montajului incorect, a utilizarii necorespunzatoare, precum si a lipsei intretinerii sau unei intretineri defectuoase nu vor fi luate in considerare.


Procedura de trimitere în garanție sau de cerere a returului

         -Roțile din aliaj ușor ce prezintă defecțiuni de fabricație vor fi predate în stare curată, dacă este     posibil, în ambalajul original, cu protecția originală, sau ambalate corespunzător, cu protecție pentru fața exterioară a roții, pentru a evita deteriorarea acesteia în timpul transportului. Cheltuielile de transport pentru trimitere la retur/garanție, sunt suportate de client.

-Roțile vor fi însoțite de un document eliberat de unitatea autorizată unde a fost efectuat montajul, semnat și stampilat, prin care se constată un eventual defect de fabricație al acestora.

-Roțile deteriorate de către client, prin accident, lovire de borduri, rulare peste obstacole dure sau rularea prin gropi ale carosabilului, sau alte situatii prezentate la instructiunile de folosire improprie de mai sus , nu sunt acceptate la retur sau în garanție.

-În perioada garanției nu se admite prelucrarea roților din aliaj ușor – vopsit, îndreptat, strunjit etc., de către client.

-Perioada de procesare a reclamației este de maxim 30 de zile de la constatarea defecțiunii.

Reclamațiile ce se referă la defecțiunile datorate montajului incorect, a utilizării necorespunzătoare, a lipsei întreținerii sau a unei întrețineri defectuoase, nu vor fi luate în considerare.


NEXTYN EXCLUSIVE SRL

bottom of page